dit is
ONS VERHAAL

Nieuwkoop werd in 1957 opgericht door meneer Nieuwkoop aan de hand van een revolutionaire uitvinding voor de tuinbouwsector. Wij focusten ons al volledig op deze markt, maar deze uitvinding betekende het begin voor Nieuwkoop.

Een veel voorkomend probleem toentertijd was namelijk het
inscheuren van de kelk van de anjer wat de waarde van de bloem sterk deed dalen. U kunt zich voorstellen dat dit een groot probleem voor de kwekers was, want kapotte bloemen kunnen niet verkocht worden.

Om dit te repareren werd toen een ijzeren ring gebruikt om
de kelk weer een geheel te maken en het verdere inscheuren te voorkomen. Het nadeel van deze oplossing was dat de ijzeren ring erg opviel en dit geen bijdrage leverde aan de schoonheid van de anjer.

Nieuwkoop ontwierp de Anjerplakker, een soort bloementape of bloemenpleister dat dezelfde uiterlijke kenmerken had als de kelk van de anjer. Dit repareerde de bloem en tegelijkertijd droeg dit bij aan de schoonheid van de gescheurde anjer, wat weer gunstig was voor een goede verkoopprijs.

Dit eerste product betekende de oprichting van Nieuwkoop
en het begin van onze passie.

In de daarop volgende jaren ontwikkelden wij diverse andere,
overwegend plastic artikelen, voor gebruik binnen de land- en tuinbouwsector. Een product dat vandaag de dag nog steeds over de hele wereld gebruikt wordt is onze Nie-co-rol welke wordt gebruikt voor het
opbinden en begeleiden van bijvoorbeeld rozen of orchideeën. Een ander goed voorbeeld zijn onze plantringen, anthuriumklemmen en stentclips.

In de jaren 60 begonnen we met het ontwikkelen van eigen
meetinstrumenten voor zowel draagbare metingen als vaste opstellingen. Deze meetinstrumenten zijn door de jaren heen meegegroeid met Nieuwkoop en instrumenten van ons eigen merk met het Nieuwkoop logo, worden inmiddels over de gehele wereld gebruikt. Dit geldt voor zowel de land- en tuinbouwsector als diverse andere sectoren.

We zijn nog steeds iedere dag bezig met verbeteren en
ontwikkelen van onze producten.

Onze gespecialiseerde kennis over meetinstrumenten en
plastics maakt ons een gerenommeerd bedrijf. Met ruim 65 jaar ervaring
beschikken wij over een professionele knowhow en denken wij altijd met u mee om tot de beste oplossing te komen.

De samenwerking met zowel leveranciers als eindgebruikers
zorgt voor een continue groei op het gebied van productontwikkeling. Zo laten wij, samen met u, onze expertise groeien.

Dit jaar bestaat ons familiebedrijf 65 jaar! 

Wij danken u voor het vertrouwen!

Zo bieden wij nog steeds dezelfde service en kwaliteit die u sinds 1957 van ons gewend bent.

Wij helpen u graag!