EC meten in water

Nieuwkoop is expert op het gebied van EC meten in water

De beste EC meter voor in water?

EC (Electrical Conductivity) staat voor de geleidbaarheid van water. Deze waarde zegt iets over het zoutgehalte in water. Het is een manier om de kwaliteit van water te beoordelen. Nieuwkoop biedt daarom verschillende soorten meetinstrumenten aan die nauwkeurig de EC-waarde van jouw vloeistof meten. Deze meting gebeurt altijd in combinatie met een temperatuurmeting en dit is in dezelfde meter of sensor verwerkt. Onze meetinstrumenten zijn ook nog eens makkelijk te bedienen en door deze combinatie meet jij altijd met een fijn en betrouwbaar meetinstrument. Wij vinden de EC1200, een draagbare ec meter geleverd in draagkoffer de beste in ons assortiment.

Professional product

Dit product heeft een professional product keurmerk. Lees hier alles over de keurmerken.

Top 5 meetinstumenten voor EC-waarde

Welke EC-meter heb jij nodig?

Bij Nieuwkoop hebben we een breed assortiment aan hoge kwaliteit EC-waarde meetapparatuur voor zowel de kweker als de hobbyist of tuinier. De kwaliteit van een vloeistof zoals gietwater, regenwater, vijverwater of aquariumwater bepaald de gezondheid van jouw planten, bloemen of vissen. Bij Nieuwkoop bieden we voor zowel professionals als consumenten apparatuur voor het meten van EC in water. Naast de geleidbaarheid van het water is het ook belangrijk om pH te meten in water.

EC-waarde voor water

Elk soort water of vloeistof heeft een ander soort geleidbaarheid (EC) en dat wordt uitgedrukt in μS/cm: 

  • Puur water: 0 μS/cm
  • Gedestilleerd water : 1 μS/cm
  • Osmosewater : 20 – 60 μS/cm
  • Regenwater- industrie : 30 – 60 μS/cm
  • Drinkwater: 300 tot 700 μS/cm
  • Zeewater: 54 mS/cm = 54000 μS/cm

Draagbare EC-meter voor water

Nieuwkoop heeft een betrouwbare en nauwkeurige EC-meter ontwikkeld die draagbaar is en daardoor overal mee naar toe genomen kan worden. Door ons ruim 60 jarig bestaan zijn wij gespecialiseerd in het produceren van betrouwbare, draagbare EC-meters. Met deze meter kan je waar en wanneer je wil betrouwbaar de EC-waarde meten!

EC-indicatoren voor water

Naast onze professionele draagbare EC-handmeters die ontwikkelt zijn voor de specialisten en de zakelijke markt, bieden wij ook consumenten EC testers ofwel EC-indicators aan. Een indicator is niet zo nauwkeurig als een handmeter, maar biedt een goede indicatie van de geleidbaarheid van bijvoorbeeld giet- of regenwater voor het sproeien van de tuin of voor het meten van aquariumwater. Een ideaal product voor de hobbyist.

Advies nodig bij het vinden van de juiste EC-meter?

Wij geven graag advies over het vinden van de juiste EC-meter. Nieuwkoop is namelijk al sinds 1957 specialist in het meten, regelen en controleren van de EC-waarde. Ons team staat klaar om jou te helpen bij het maken van een keuze voor het vinden van het geschikte meetinstrument. Doordat wij verschillende modellen in ons assortiment hebben is er altijd een oplossing voor jouw toepassing. Wij helpen graag! Klik op het tekstwolk icoontje onderin en kom in direct contact met een medewerker.

EC-sensoren voor in water

EC-sensoren zijn onderdelen die om de zoveel tijd vervangen moeten worden. De Nieuwkoop EC-sensoren zijn betrouwbaar en zullen door de professionele kwaliteit altijd een nauwkeurige meting uitvoeren. Wij bieden verschillende modellen aan met verschillende uitgangen. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook sensoren met een 4-20mA uitgang die gemakkelijk aan te sluiten en te gebruiken zijn.

EC-meter leverancier

In heel Nederland, maar ook daarbuiten leveren wij onze EC-meters. Vlakbij Amsterdam, in Aalsmeer, is onze fabriek gevestigd en vanuit daar kunnen wij onze EC-meters altijd uit voorraad leveren. Hierdoor kan je dus snel aan de slag met meten. Naast de fabriek is onze showroom gevestigd waar we klaarstaan om advies te geven over jouw toepassing in combinatie met onze producten. Uiteraard staan wij ook telefonisch en per email klaar om je te helpen en/of advies te voorzien. Nieuwkoop staat namelijk al sinds 1957 voor service, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en snelle levering!