Historie

Historie Dhr Nieuwkoop.........................................................................historie-dhr-lc-kesting
In 1957 is Nieuwkoop BV opgericht door Dhr. Nieuwkoop, die in 1956 een product had uitgevonden om ingescheurde anjers te repareren. In die dagen werden anjers gerepareerd met een klein ijzeren ringetje, wat het uiterlijk en kwaliteit van de anjer niet ten goede kwam en zeker geen bijdrage leverde aan een goede verkoopprijs. Na reparatie met de nieuw uitgevonden Anjerplakkers werd daarentegen de uiterlijke schoonheid behouden en de waarde van de anjer steeg.

Na de Anjerplakkers, ontwikkelde Nieuwkoop BV verschillende andere, overwegend plastic artikelen voor gebruik in de land- en tuinbouw.

In de jaren 60 is Nieuwkoop BV begonnen met het importeren van draagbare meetinstrumenten uit Japan die gebruikt konden worden in de land- en tuinbouw. Gelijktijdig is Nieuwkoop BV begonnen met het ontwikkelen van eigen meetinstrumenten, die over de gehele wereld en in diversen markten ook buiten de tuinbouw worden gebruikt.

In de jaren 70 is de directie overgegaan o.l.v. Dhr. Leendert Cornelis Kesting en zijn er diversen nieuwe artikelen op de markt gebracht, zoals o.a. de Startbak (het bekende "Nieuwkoop potje"). 20 jaar later en nog steeds actief, is de directie overgegaan naar zijn zoon Dhr. Marcel Kesting.

De gespecialiseerde kennis van meetinstrumenten & plastics maakt Nieuwkoop BV tot een gerenommeerd bedrijf dat altijd meedenkt met de gebruiker.
De professionele knowhow en de uitstekende samenwerking met toeleverancier en gebruikers waarborgen de continuering van het ontwikkelen van nieuwe producten en daardoor blijft zijn expertise in het veld groeien.

De verkoop activiteiten variëren van adverteren in vakbladen, vaktentoonstellingen, verkoop via dealers over de gehele wereld tot persoonlijk contact met de gebruiker.

Het doel van Nieuwkoop BV is om door te gaan met ontwikkelen van nieuwe en bruikbare producten voor diversen doeleinden.