Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

pH meten in een aquarium

Nieuwkoop is expert op het gebied van pH meten in aquaria!

De beste ph meter voor uw aquarium!

Het monitoren en controleren van de pH waarde in aquariumwater is essentieel voor het leven dat zich erin bevindt. Wij bieden daarom verschillende meetinstrumenten aan die eenvoudig, maar zeer nauwkeurig de pH meten in een aquarium. Hierdoor weet u precies of u de pH waarde van uw aquarium moet verlagen of verhogen. Op deze manier weet u altijd wat er in het aquarium gebeurt en meet u altijd met een nauwkeurige aquarium pH meter. 

Nieuwkoop B.V. raadt aan om de PH1200 draagbare pH meter te gebruiken voor een nauwkeurige meting. Deze digitale pH meter is zeer betrouwbaar en nauwkeurig.

Hoe kan ik de pH waarde meten in mijn aquariumwater?

In een aquarium bevindt zich allerlei soorten levende wezens en organismes. Voor dit leven is het essentieel dat er een optimale leefomgeving wordt gecreëerd en vervolgens ook gehandhaafd. Het meten van de pH is hiervoor erg belangrijk.

Bij Nieuwkoop bieden we twee verschillende mogelijkheden om de pH waarde van uw aquarium te meten:

  1. Ten eerste bieden wij eenvoudige pH teststrips aan om te gebruiken in het aquarium. Deze geven een indicatie aan van de pH waarde in het aquarium.
  2. Voor de nauwkeurigere meting bieden wij meerdere digitale pH meters aan. Deze meet door het effect te meten van het water op de ‘vloeistof’ in de digitale meter. Door middel van een zeer nauwkeurige sensor kan er wel op twee cijfers achter de komma gezien worden wat de pH waarde is.

Voor beide meetmethoden hebben wij verschillende producten die helpen bij het meten.

Hoe werkt een pH meter in een aquarium?

De pH waarde is een chemische benaming voor de zuurgraad van een oplossing. Afhankelijk van het gebruik van een teststrip of een digitale pH meter verschilt de werking. Zo gebruikt een teststrip een simpele manier van meten waarbij het papier een andere kleur krijgt wanneer het in aanraking komt van het aquariumwater waardoor het een indicatie geeft van de zuurgraad. De digitale pH meters van Nieuwkoop zijn veel nauwkeuriger tot op wel twee getallen na de komma. 

Hoe werkt een pH teststrips in een aquarium?

Wanneer u met een pH teststrip het water meet dan zal de teststrip verkleuren op basis van de pH waarde van het water. De kleurverandering hangt af van het bereik pH teststrips dat er gebruikt wordt. Er zijn bijvoorbeeld pH teststrips met een breed bereik, 0-14 pH, maar ook met een specifieker bereik als 4-7 pH. De verkleuring is dan anders, maar dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking. Belangrijk om te beseffen is dat dit een indicatie is en geen specifieke meting.

Digitale pH meter voor in een aquarium

Voor een nauwkeurigere meting van uw aquariumwater raden wij aan te werken met een digitale pH meter. Deze meet in 1 of 2 getallen achter de komma, afhankelijk van het model. Op deze manier heeft u een betrouwbare meting waarop u de omstandigheden in het aquarium kunt (bij)sturen. Naast nauwkeurigheid is de digitale pH meter ook veel betrouwbaarder en heeft een digitale meter ook een langere levensduur. Een pH papier of teststrips worden gelijk weggegooid na gebruik terwijl de digitale meter hergebruikt kan worden.

Welke pH waarde heb ik nodig in mijn aquarium?

De pH waarde van het water in een aquarium is dus essentieel voor het leven dat zich erin bevindt. Wat de optimale pH waarde hiervan is hangt bijvoorbeeld af van het soort vis dat erin leeft. Controleer daarom bij de aquariumwinkel wat de beste leefomgeving van uw vis is.

Bij Nieuwkoop bent u aan het goede adres voor een oplossing voor een goede betrouwbare pH meting voor in uw aquarium.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van www.meten.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13 reviews.
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt