pH meten in grond

Nieuwkoop is expert op het gebied van ph meters voor grond!

De beste ph meter voor grond

Een pH-meter voor grond wordt gebruikt om de zuurgraad van de de bodem te meten. Dit geeft aan of de grond geschikt is voor hetgeen wat geplant moet worden hierin. De beste pH-meter moet daarom betrouwbaar zijn en nauwkeurig. Wij hebben al meer dan 60 jaar ervaring met meetinstrumenten en het meten van pH in grond. Wij raden aan om pH te meten in aarde met de PH1210.

Professional product

Dit product heeft een professional product keurmerk. Lees hier alles over de keurmerken.

Benodigdheden voor meten van pH-waarde in grond

Wat is de meest betrouwbare manier van pH meten in grond?

Bij Nieuwkoop bieden wij twee verschillende soorten pH meters voor grond aan, namelijk een handmeter met koffer en een pH-tester. Onze pH-handmeters zijn uiterst nauwkeurig en geven betrouwbare metingen van de grond. Een indicator kan alleen een indicatie geven waardoor de resultaten kan afwijken van een betrouwbare meter. De pH-tester PH2010 is een voorbeeld van een indicator.

Via een pH-meter die geschikt is voor grond kan de pH gemeten worden van de bodem of aarde. Het is zeer bruikbaar bij het kweken van planten en bloemen in een kas of in de tuin. De pH-waarde voor grond zegt iets over de zuurgraad van de grond. Wilt u weten wat pH is? Bekijk hier ons kennisartikel.

Hoe meet je de zuurgraad in grond?

De reden dat pH wordt gemeten in grond is om de zuurgraad te meten. Bij het kweken van planten, bloemen of andere organisme waarbij aarde wordt gebruikt is de zuurgraad een bepalende factor. Hoe lager de pH-waarde hoe lager men de zuurgraad vindt. Om te weten wat de zuurgraad van uw kweek- of tuingrond is, heeft u een (digitale pH) meter of indicator/tester nodig. Een digitale meter is het meest nauwkeurig en betrouwbaar, omdat deze veel specifieker kan meten in plaats van dat het alleen een indicatie geeft.

Hoe doe je een betrouwbare pH meting van grond?

Naast direct pH meten in grond is er ook de mogelijkheid om een grondmonster te nemen en deze aan te maken met demiwater. Door met een grondmonsterboor een grondmonster uit de aarde te halen en de aarde vervolgens in een monsterbeker te doen kan er een beetje demiwater worden toegevoegd. Vervolgens gebruikt u de digitale pH handmeter om het mengsel te meten op pH. De waarde op de handmeter geeft een nauwkeurig inschatting van de pH-waarde van het monster.

Gebruik voor een betrouwbare meting altijd een monsterbeker en een grondmonsterboor. Deze manier van werken is het meest betrouwbaar, omdat u hierdoor altijd consequent dezelfde meetmethode aanhoudt. Dat zorgt voor betrouwbaarheid.

Heb jij advies nodig?

Ons team staat klaar om u te helpen bij het vinden van de meest geschikte methode van pH meten voor uw toepassing. Al sinds 1957 zijn wij specialist in het meten, regelen en controleren van de pH-waarde in water en in grond. Door de verschillende modellen en methodes van pH meten die wij in ons assortiment hebben is er altijd een passende oplossing. Het Nieuwkoop team staat voor u klaar!

Draagbare pH meter voor grond

Nieuwkoop heeft makkelijk te vervoeren (digitale) pH meters. Onze draagbare pH-handmeters voor grond zijn makkelijk mee te nemen in een koffer zodat er op locatie altijd betrouwbaar gemeten kan worden en u alle benodigdheden binnen handbereik heeft. In de ruim 60 jaar dat wij pH-meters produceren hebben wij ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van nauwkeurige, draagbare grond pH-meters.

pH meter voor grond kopen

Wilt u een pH-meter kopen? Wij leveren onze pH-meters in heel Nederland en zelfs daarbuiten! Vanuit onze fabriek en showroom in Aalsmeer kunnen wij altijd vanuit voorraad leveren. Zo kunt u snel beginnen of juist verdergaan met het meten van de pH gehalte in uw tuin, kas of akkerland. Wilt u liever eerst langskomen om onze pH-meters te zien en te testen? Wij verwelkomen u graag in onze showroom. Wij leggen alles uit over onze producten en geven u advies dat past bij uw situatie. Zo weet u precies wat u koopt. Wordt u toch liever geholpen op afstand? Onze klantenservice staat telefonisch en per email klaar om u te helpen. Nieuwkoop staat voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en service. Onze pH-meters hebben we altijd op voorraad. Wij kunnen uw nieuwe pH-meter dus altijd snel leveren!